četrtek, 12. november 2009

Wadi Halfa

Twitter style:
Našli edini net v Wadiju.
Po celodnevnem svalkanju in čakanju na tovorni ferry, smo se vozniki zbasali na brezbremzni Mand Rover in polni pričakovanja uzrli 2m razliko med krovom in pomolom. Hm, 3 ure smo pečeni, zagotovo. Mornarji nas povabijo v senco in postrežejo s čajem, razkažejo strojnico, sami pa med poležavanjem in tuhtanjem poti za naprej zabijemo pričakovani čas. Zatem še 5 minut in bo vse uštimano. Nadaljnji 2 uri in pol torej je exchange rate v teh krajih za 5 minut. Ob sončnem zahodu zapeljemo s pomola. Sanjsko. Pomenjamo gume, fantje bodo porihtali svoj bencinski tank, ki so ga preluknjali ov crashu v Egiptu in zjutraj skupaj ob 6AM, s prvimi sončni žarki s peska in prahu zapeljemo na novo položeni Aswalt proti Dongoli...jaep, not in Africa. Carinske mučke, katerim tudi fikserja nista kos, prizemljita vsa vozila v carinskem skladišču.

Rum iz Egipta je zadnja zaloga dezinfekcije, pa še ta je delno pohlapel. Ker je Martinovo (hvala Janja), se losamo tudi te "odvečne" peze. Po ju3anjem čaju, kavi...ups, nizko stanje akomulatorja...

skratka: Avtomobili skoraj porihtani, motorji že, B&J zrihtala, da je bencin tudi v kanticah, fikser napravil načlepke v arabščini, da bomo na pumpah vlivali prave tekočine in latest updejt je tu. Vroče, vročće, čez slabo uro se premaknemo v puščavo. Nič Inšalah, kar gremo. Lep pozdrav...

Spalnica pod zvezdami...brez svetlobne polucije

Wadi Halfa - jug

Wadi Halfa - sever

..., tchai, cofee, mix, black, mint,...

5ur čakanja, da se trajekt dvigne na nivo pomola

Unloaded at sunset in to je to za ta dan, carina ne podpiše zadnjega listka

Delo na vehicles, Belgijci krpajo tank, zaradi nesreče v Egiptu...do tu so bencin črpali iz kante pred sovozniškim sedežem. Very najs.

Moja guma ima prvo fliko...morda celo zadnjo? V Sudanu je odslej asvalt.

5 komentarjev:

  1. Borix in sotrpina lep pozdrav! Očitno se imate fajn. Ampak včeraj je bil pr nas državni praznik -martinovo. Smo ga pili...ha ha, pečena račka, mlički, rdeče zelje,,,bla.bla.bla.
    Imejte se. Borix globočani te spremljamo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo vas je videti brez poškodb, nasmejane, ob... Mi želimo, da bi sporočali: Krpali smo gume, mi pa smo čisto celi, brez poškodb. Naj ostane samo pri krpanju gum, pa čeprav večkrat. Družbo imate "ta pravo", uživate, tu in tam pa morate tudi "delat", drugače bi vam bilo tako lepo, da bi bilo že kičasto. Uživajte!

    OdgovoriIzbriši
  3. Branka pravi...
    Pa smo po nekaj dneh pavze,zopet dočakali vaše nove informacije in seveda tudi"fotke", ki jih z veseljem gledamo.Kot izgleda se imate "fajn", Borix nič hudega, če "flikaš" gume,važno, da so kosti cele.V pričakovanju svežih informacij- z lepimi pozdravi Branka in Ivč pa SREČNO

    OdgovoriIzbriši
  4. nice, nice,sam da je vse coool. mi že odštevamo, JUPI!!! :-) še malo pa vam ne bom več fouš ;-)
    Alenka

    OdgovoriIzbriši
  5. sem pogledala, kje je ta Dongola v Sudanu.saj prav simpatično zgleda, takole ob bregu Nila! verjamem, da vam je vroče, da je bila pot (čeprav asfaltna z ovinki po puščavi) naporna, verjamem tudi, da vam bo bograč na šolskem dvorišču za večerjo prav teknil!pa Belgijcem tudi!odpočijte se, vzemite si kakšen dan prosto, saj ste kar nekam hitri! Boris, čimprej pozdravi tale tvoj prehlad!
    lp od vseh tvojih!

    OdgovoriIzbriši