nedelja, 25. oktober 2009

Sirija na obzorju

Od pumpe do meje prespali blizu ceste, kjer promet poteka 24 ur na dan, tak da od spanja skoraj niè, ampak ze mora tak bit. Zbudili v hladno jutro, pospravli naڑe kuèice, kava odpade,ker je paè ni, za èaj ni blo cajta. No, vsaj spanje smo meli za ًabe, ker je bencin dragko ‍afran in nam ni jasno kak domaèini zvozijo s temi cenami. Na poti proti Iڑkenderunusmo se ustavli na ڑe eni pumpi, kjer nam je lastnica Fatma èastla malibu kolo ampak zelo diskretno. ٹe vedno smo na viڑini 1200m in komaj èakamo, da se zaènemo spuڑèat proti morju,kjer mi je Borix oblubo tunkanje. S pomoèjo Enisa, ki nam je pomagal poiskat ڑe kar poceni hotel, smo po 573 prevo‍enih km kar hitro popadali v pojstle.
157 km na dan je kar malo, ampak imamo opravièilo. Prehod meje meje iz Turèije v Sirijo paè zahteva nekaj veè èasa...ajde od oka 4 ure. Boris nabiro km od okenca do okenca po razneobrazce, pa pojma nimamo kaj so hotli ڑe met.
Joško

PS
Arabski vpis je seveda malo drugacen, a berljiv, zato ga izvolite. Slicice, kot receno pridejo kasneje...

PPS
Vpis je unikaten in naj ostane, sličice pa e, voila


Ju3o, z optimizmom, da bo Sirska meja ko keks...

Fatma z njeno zgodbo & Hakame z njeno (mejlov ne dam ;) )

Gregov pogled za cca 3.5h na Turško-SIRSKI meji

1 komentar:

  1. Ocitno gre vse po planu, fantje se peljejo na jug, kjer jih v Sharm el Sheikhu (z robo)ze nestrpno pricakujeta dve malo starejsi deklici, ena izmed njiju se posebno......

    OdgovoriIzbriši