petek, 27. februar 2009

Šmir, švic & šola šraufanja

Počelo je.
V seštevku smo zgodili krasen vikend s pravo mero užitka in nič kaj garaškega dela.
Ekipna garaža v Sevnici trenutno gosti 66,6% (hudičevo) dobre motorizacije naše odprave. Borixova krava (o imenih ob priliki in krava definitivno ni slabšalni izraz, celo istozvane sesalke so z lahkoto zadovoljne s trenutno motorjevo subidentiteto) je v povsem povoženem (beri: razstavljenem) stanju na samem izviru Yamahine prisotnosti v Sloveniji.

Skratka plan je sledeč. Z Joškom slediva trenutni poti popolne razgradnje motocikla na prafaktorje, to so v našem primeru zaenkrat vijaki in ostali sestavni deli. Cilj šraufarije je dobro spoznati svoje mrcine in se jih obenem naučiti 'poštimati' do, v vsakem delu poti, delujočega stanja. Joško, nisi prestar za to sranje.

In smo se lotili. Borix kot svetovalni servis, ki si hitro umaže roke in je poprej že brkljal po svoji mini Tenerki 660. Cilj vikenda je bil spraviti z motorja vso 'okrasno' navlako - Super Tenere pač ni naked bike, platišča, verižni komplet, zavorne mehanizme, v kolikor je to potrebno in nazadnje, kapitalski bonus, ki ga že ves čas, sledeč izkušnje popotnikov, ki so afriške poti že zatlačili za pas, jemljemo kot potencialno 'crko' - vzmetenje.

Kako žalostno zadeva izgleda in zakaj se počutim, kot da smo naredili korak nazaj na poti do začetka poti, glej foto ... " En korak nazaj in dva naprej?"

Za intermezzo smo vskočili na praznovanje rojstnih dnevov mojih staršev. Mnjam.
Vse yupi frupi obema še enkrat malo drugače!
V soboto smo nato z Borixom vzeli slovo na večernem pivcu...

V nedeljo so neodvijačene ostale le moje zavorne ploščice, katerih stanje bi laično opisal nekako takole: Ni jih! In kolikor vem, se še danes (same) niso odvijačile. Velika zmaga ob izplenu amortizerjev iz drobovja motorjev je bila dovoljšen razlog za ohranitev veselja ob prihajajočih nadaljevanjih ustvarjanja novih priložnostnih mehanikov.

Pogled na raztavni prostor (raztavni ni napaka!)
Snemanje verige s pol preveč orodja
Naslednje so šle Joškove vilice - desno

In raztavljen je šele polovično Joško s kapitalcema

Ni komentarjev:

Objavite komentar