petek, 27. februar 2009

Pancarji Pri babici in študentska kava pod peroni

Verjamem, da je bolje, če dogajanja s polnim čustvenim in ostalim spremljajočom nabojem človek beleži sproti. A se raje ne razvadimo v pretirani pridnosti, saj nam bo tovrstna vestnost prej kot ne prišla na poto na poti. Kratek skok tedna nazaj. Spet en krasen petek v svoji liniji in čas za ultimativni šoping nepogrešljive opreme. Škornji ... in še kaj se je našlo, kajne Borix?

Najprej varnost, po vseh standardih udobna in potem udobje ob vožnji. Jah, je že res, da bodo ti 'krasni' primerki prvorazredne opreme slej kot prej naleteli na kletvice v povezavi z vročino, švicom, intimnimi organi in hojo nekam ...

Da ne bi slučajno začel na začetku. Primož (Borixov sosed - Krško - motocross driver) nas je, ob lastni pomoči, prepustil na svetovalno seanso Boštjanu (Kermavner - dovolj povedanega) in kot je svetoval Borix, smo se za začetek spremenili v ušesa. Mislim, da je bil Joško največje uho. Mariborčanu morajo ljubljanske besede vsaj zveneti nečemu podobne, da jih potem lažje sproti prevaja v štajerščino ;) .
Bilo je prima in sploh krasno vzdušje v povsem domačem okolju na koncu Ljubljane pred Brezovico. V prvi uri smo pošteno nastlali različne modele vse naokoli in se ob koncu celo najbolj koncentrirani (in v petek popoldan tedenska koncentracija z visokega nivoja začuda enormo upade) spraševali katere škornje smo že sprehajali in kateri je že tisti, pravi. In smo jih nabrali, dva para snežno belih in par afriško črnih, le toliko, za odtenek in lažjo razpoznavo na poti seveda. Morda bo meni še najteže, ker vsi pari tako brezsramno razkazujejo gromozanski 'G' povsod naokoli. Vsaka stvar je za nekaj dobra.

In potem se je našlo še kaj...

Ker petku sape ne zmanjka hitro in tej pridodamo še kupe nabranih izkušenj naših šoping vodičev, je klepet ob krasnih testeninah 'a la carte' brez pardona nujno ... , hkm, nujna radost.
Pri babici. Koliko zgodbic, avantur in mini debat se je tistega večera prelilo za omizjem ... Vem, da za pošteno mero, ki tako resnim zadevam pritiče, ve le izstavljeni račun.
In ker je petek s soboto takorekoč v sorodu in dobri večeri ne najdejo miru istega dne ... in potem smo srečali Aljošo in zdrava mera je zbolela.

Tako, izhodišče ali ključni moment preskoka teme je pripravljen in preskočimo kmalu čez nekaj časa ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar