ponedeljek, 1. februar 2010

LESOTO, POL PA DOL

Takoj po prestopu meje smo spet zacutli pravo stvar. Ampak se vedno se stvari odvijajo v J.A po starih poteh loceno po ..... Lesoto kje je ze to ? Malo ze zamorjeni od ravnih cest in takoj po vstopu so se zacele lepe vijugaste ceste. Pokrajina prav cudovita eno malo spominja na Juzno Ameriko. Vozimo se med 2000 in 2800 m nadmorske visine, kot da gremo na Ovcaka. Na avtokarti je oznaceno mesto Oxbow pa se dajmo vstavit tu. Vidimo Lodg ,gremo malo dalje da vidimo mesto. Ja ampak Lodg je tudi mesto in vse kar spada zraven.

Sani Pass je nas danasnji cilj, nadmorske visine 3000 pa nekaj baje. Ceste vse bol luknjaste ,ampak bo ze slo. Mi veseli pridemo do meje pol pa lazji del dol po dolini. Mislimo da smo ze obdelali Afriko po tezkih poteh pa nas caka za zakljucek res orto zadeva!!! Cesta se spusti naenkrat navzdol,vijugasta kar se da in posuta s skalami. Majster Grega jo prevozi brez padca, Borix nekaj malega jaz pa malo vec. Se vsa sreca da ni dolgo trajalo, pol se je cesta odprla, smo komaj cakali! Smo bli prepricani da smo dali ze vse skozi, ampak to je bla res pika na I.

Zdaj pa gremo malo uzivat na morje!

Butha Buthe za kratko pavzo in preganjanje dezja

Borix in local Lesoto kidz

D'View


Pogled iz spalnice...Oxbow

D'View sequel

Pass (ed)

Naravni aranzma v Lesotu, gorski kraljevini

Kopanje in bademaister v pomoc

Smucisce v rain season

Sani pass dolgrede, nam je dal vetra (ne dobesedno)

Nazaj v JAR, le zakaj imamo multiple entry vizo je tu postalo jasno

Na zakljucku Sani pass, pogled nazaj

6 komentarjev:

  1. Ojla fantje!
    Lepo vas je videt... In kraje, kjer ste. A ze vohate cilj - cez dva ovinka pa se mal naprej? Upam, da najdete lep domek za vase motorje in da vase slovo ne bo tako dokoncno. Drzimo pesti!
    Uzivajte se naprej, pa varno in s sreco postlano... Pozdravcke iz (se vedno) bele Lj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zdravo! Le uživajte na morju, v toplih dneh, ker pri nas je prava "Sibirija". Upam, da je ne bo več nič ostalo za vas, ker bi bi bil prevelik šok.... Še malo, fantje pa na svidenje topli jug. Do takrat pa: SPBN!!!!!! Uživajte še naprej.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zdravo popotniki!
    Res je lepo gledati in čitati,kako se imate lepo. Vendar žal je vsega lepega enkrat konec in le ta se zelo hitro približuje. Ko pa se vrnete domov pa smučat,kajti imamo pravo SIBIRIJO. Torej srečno do cilja,pa "polupčkajte "vaše "mašince". Lep pozdrav Branka &Ivč

    OdgovoriIzbriši
  4. Zdravo popotniki!
    Lepo je gledati in čitati,kako se imate lepo.Toda žal je vsega lepega enkrat konec in ta se hitro prebližuje. Ko pa se vrnete domov, pa smučat,kajti tukaj imamo pravo SIBIRIJO.Torej srečno do cilja pa" polupčkajte" vaše "mašince".Lep pozdrav Branka & Ivč

    OdgovoriIzbriši
  5. Glej, jih, glej, tele fante, jaz pa berem... Slovenian Viakaapstad guys Borix, Gamon and Apa who had rode from Slovenia (dobro ste ga poučili, kje je SLO) through Turkey, Syria, ... and down the eastern coast of Afrika for the past few months on their motor bikes; they had some crazy stories!... Tale viakaapstad seka, če pa pogledaš na števec, pa kar nori! No, uživajte še malo, veliko tako ni več ostalo, pa pazite nase, prej pred štirinogimi pošastmi, zdaj pa pred plavutastimi. Da bo res vse doživeto in nikoli pozabljeno! Dobimo se v SLO!
    Lp! Sonja&Julij

    OdgovoriIzbriši
  6. Hellow guys!!!
    The pics look wonderfull, Apparentely we still have some amazing things ahead of us. For the moment we are a little stuck in Dar es Salaam due to a problem with the gearbox. But it will be fixed in 5 minutes. Our next stop will be Zambia...
    Hopefully everything is going well.
    Greetz from the hungry Eddys.
    Rock n roll

    OdgovoriIzbriši