torek, 23. februar 2010

DOMA!!!

Doma smo! Res dober obcutek je to! Štiri mesece smo se preganjali po cestah, poteh in brezpotjih, pridobili ogomno fantastičnih izkušenj in srečali zelo veliko razlicnih ljudi. Vsepovsod smo bili prisrčno sprejeti in ne moremo našteti niti ene slabe izkušnje. Že res, da smo šli na pot z dobrimi nameni in odprtih misli, pa vendar: Kaj je to v Afriki? Toliko nasmejanih obrazov, prijaznih, dobrih, ustrežljivih in srecnih ljudi nismo srečali še nikjer doslej. Kaj je to v njih? Popolnega tujca z veliko "igračo" sprejmejo medse in delijo z njim tisto malo, kar imajo. Verjamite, res imajo malo materialnega, imajo pa veliko srce, ki ga razdajajo na vsakem koraku. Živijo svoje skromno življenje, največkrat od danes do jutri, kajti v Afriki obstaja samo DANES. Ujeti so v tradicijo, običaje in navade, vendar očitno zadovoljni in srečni. A ni občutek sreče tisto za čim stremimo tudi mi?!

Na začetku je bil objavljen spodnji post, ki pa se je zaradi dogajanja hitro "oddaljeval" od oči. Zato ga zopet postavljamo na začetek, ker verjamamo v veliko slovensko dušo in še večje srce! VEMO, da minimalni zneski tam DOLI rešujejo življenja!

HVALA VSEM, KI STE ŽE DAROVALI IN HVALA VSEM, KI TO ŠE NAMERAVATE STORITI!



ponedeljek, 21. september 2009

Daleč je Afrika

Zaenkrat še daleč od naših oči, vendar močno v naših srcih! Ko jo enkrat doživiš te popolnoma odbije ali pa popolnoma prevzame. Nam se je dogodilo slednje. Noče in noče popustiti. Pa kako bi, saj je do odhoda tam Doli samo še dobre tri tedne. Mi smo na višku priprav, moja noga bolje kot bi pričakoval,torej ni ovir !!!
Pred odhodom bi radi postorili še eno reč. Želeli bi pridobiti vašo pomoč Afriki, kot si jo sami najbolje predstavljamo. Unicef je sicer čisto v redu, tudi misionarji, vendar nas ne prepričajo! Vemo pa, da hodijo vsako leto v odročne kraje Centralne Afrike študentje medicine iz Ljubljane kjer nekaj mesecev poskrbijo za izboljšanje življenskih in zdravstvenih razmer. Na vse možne načine delujejo in VEMO! , da je vsak stotin namensko porabljen. Tukaj nastopite VI in po svojih močeh prispevate svoj delež. Ne morete si misliti, koliko pomenijo tam Doli že minimalni zneski.
Mogoče se vam bo zdelo vse skupaj le kaplja v morje vendar, mar ni tudi največji ocean iz samih kapljic?
Transakcijski račun Medicinske fakultete:
01100-6030708380
sklic: 250-501-09
namen: Kenija avg-okt 2010- viaKaapstad
Tule je še povezava na strani Sekcije za tropsko medicino:
("naša" odprava še ni napisana, bo pa kmalu


5 komentarjev:

  1. Hi guys, Via Kaapstad Plus is still waiting for your email address...

    OdgovoriIzbriši
  2. hellow guys,
    Congrats with the safe journey!!! We still can fuck it up. :). How did you ship eventually the bikes back? Can you help us with that, and maybe send the price with it on: gent2capetown@gmail.com. And I also saw some nice lodges on the pics so if you know some stops we definetly have to do, please let us now. And for the rest enjoy the families and the snow!!!! Guys, till we drop by in Slovenian, what gonna happen (soon)

    OdgovoriIzbriši
  3. And make sure there is a little more extra space, we'll be there too.... ;)

    Greetings from Nairobi (still)

    OdgovoriIzbriši
  4. hello guys,
    We just arrived in Kaapstad.
    How did you ship the bikes back
    greetz belgiums

    OdgovoriIzbriši
  5. Hello girls,

    How are you doing? Just to inform that the Belgian guys are coming home this Friday. Any plans on Saturday 1 of May? Can you give me your email address so I can contact you directly.

    regards,
    Pieter Oyaert, brother of Wim.
    poyaertAThotmail.com

    OdgovoriIzbriši