ponedeljek, 26. oktober 2009

Syrianstyle

"...večera še ni konec..." A ju3o je bilo zgodnje. Enkraten sprevoz med ruševinami in za dobro mero offtrack, je bil pred kavo in po večernih ugodjih highlight again. Internet je od meje dalje ugodje največje sorte in s tem pripadajoča javljanja izgubljajo pridih aktualnosti, a vseeno bo zapisano večidel vseeno beleženo sproti.
Kakorkoli, med vračanjem z izleta v puščavo, tokrat smer Damask, v Baghdad kafeju nabašemo na noro prijetno klapo iz Srbije, ki se z avtomobiloma počasi vračajo domov. Po daljši poti. Sklep ob slovesu ... Damask preskočimo in ze zabubimo v samostan v Maaloli, enem izmed dveh mest, kjer domačini še vedno govorijo aramejsko, Kristusov dialekt, po domače. Da je mera dogajanja res dosežena, se ob klepetu s kuharjem lokalne haburekđinice dogovorimo, da dostopimo na svet skoz' net kar pri njem doma. Žena s prijateljico v sprejemnici klepeta aramejsko, Tonija (sin) zaposlimo s predvajanjem posnetih filmčkov s poti in občasno zahtevo po razlagi arabskih valov (beri: besed) in mi uspemo z dial-up 56k na blog prilepiti nekaj besedila. Slike sledijo, objav pa zaradi nevemkajže sami ne vidimo. Danes early night, da malo doštukamo, ju3 pa reševati napak zastavljeno izpolnjevanje karnetov. S strani uradnih person seveda...FIA, ki karnet izdaja pa bi lahko poskrbela, da ...

PS
Uradno jutranje retorično vprašanje :"A se gremo mau pelat'?

Enota za čas dnevne vožnje z GPSa "urminut" (primer: 1,23 urminut je 1 ura in 23 minut)

Joškotu škripa vzmet, Borisu so se razletele zadnje zavorne ploščice in meni kolca GPS, skratka
vse kot mora biti...

Brez vstopnine, brez turistov

S citadello Palmire v ozadju

Borixov kokpit

viaKaapstad team

Srbska klapa s priporočilom v Bagdad cafe-ju

1 komentar:

  1. Lepo ste se potrudili s slikicami in potopisom, zdaj pa si le odpočijte, poštimajte konjičke, da bodo še zdržali, kot vi trojica, tja do daleč, daleč... do cilja. Čestitke Gregorju, iz srca, za roj.dan na tako zaželjeni celini, še v našem imenu ga, Joško in Borix, orengi potunkajta! Srečno!
    vsi Gregorjevi

    OdgovoriIzbriši