četrtek, 5. februar 2009

Mi o nas - Borix

Moj zelo dober prijatelj Borix me je prosil, naj o njem napišem nekaj stavkov. Poznava se že zelo dolgo, vendar nisem prepričan, če vem o njemu vse. Vsekakor pa mi je všeč takšen kot je, za spoznavanje pa imava še čas, veliko časa....

Nekaj o Borixu.

Afrika! Dolgo časa samo pojem v njegovi glavi, ki je in čedalje bolj pušča sledi v njegovem življenju.

Pred mnogimi leti, ko so prvi televizorji prišli v naše domove, je z odprtimi očmi in usti požiral oddaje o Afriki. Še posebno se mu je vtisnil v spomin en striček, ki je delal v Afriki in določil njegovo poklicno

pot. Samo to je hotel postati in nič drugega. Od takrat naprej ni bilo druge izbire, odločitev je bila prava. Minilo je mnogo let v krogu čudovite družine, otroci zo zrasli, materialna osnova solidna. Nemirna duša mu ne dovoli biti pri miru, njegovi hobiji so raznovrstni. Skoraj je ni stvari, ki je ne bi poiskusil, skratka uživač življenja z veliko žlico. Velika strast mu postanejo potovanja, vendar ne tista "turistična", stvar mora biti drugačna, taprava, kakšna stvar "mora" iti tudi narobe, da je to to. Do prave okužbe z Afriko pa pride, ko spozna gazda Zvoneta in Njegove. Okužba se razširi tudi na družino, infekcija ne popušča, vakcine ni in je tudi ne iščejo.

Ponovno obudi svojo večno željo po motorju in s še dvema afriškima okužencema prične razmišljati o izpolnitvi želje marsikaterega motorista-avanturista, prepotovati Afriko. Še marsikaj bi se dalo napisati o njem, a besede največkrat niso najpomembnejše.

Ker vsaj malo poznam Borixa, vem, da se neizmerno veseli tega izziva in zelo ga veseli, da ga pri tem podpira družina. Nekateri bi rekli bolj star bolj nor, vendar pa...ni vsak lastnik svojega življenja, če hoče?!

Ni komentarjev:

Objavite komentar